Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Grave Encounters

Τηλεοπτικό συνεργείο εκπομπής που ασχολείται με παραφυσικά φαινόμενα πηγαίνει σε εγκαταλελειμμένη ψυχιατρική κλινική με σκοπό να βρει απάντηση στο ερώτημα εάν είναι στοιχειωμένη ή όχι. Ο τρόμος για τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου μόλις ξεκίνησε…
Το φίλμ είναι διαχειρός των λεγόμενων Τhe Vicious Brothers ή διαφορετικά του Colin Milihan και του Stuart Ortiz. Είναι γυρισμένο υπό την μορφή faux documentary και μπορούμε να πούμε ότι συγκαταλέγεται στις πιο αξιοπρεπής ταινίες που έχω δει φέτος. Στο πρώτο εικοσάλεπτο έχουμε την παρουσίαση ουσιαστικά του ψυχιατρικού ασύλου μαζί με κάποιες συνεντεύξεις διαφόρων μαρτύρων που υποστηρίζουν το αληθές του ισχυρισμού του στοιχειώματος του ασύλου. Η δράση ξεκινάει με το κλείσιμο των ατόμων του τηλεοπτικού συνεργείου μέσα στο άσυλο προκειμένου να διαπιστώσουν τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό. Ο χαβαλές και ο σκεπτικισμός του συνεργείου γρήγορα θα πάνε περίπατο καθώς μία σειρά γεγονότων θα αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια παγίδα θανάτου που δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Το φιλμ έχει αρκετές σκηνές που θα προκαλέσουν τρόμο στο θεατή αν και μερικές από αυτές θα πρέπει να πω ότι ήταν απλά αντιγραφές από άλλες ταινίες. Ασχέτος αυτού του γεγονότος όμως η ουσία της πρόκλησης τρόμου και κάποιας δόσης αγωνίας επιτυγχάνεται ενώ υπάρχει και μία προσθήκη στην όλη πλοκή που δίνει στη ταινία αρκετούς πόντους παραπάνω(αναφέρομαι για το που βρίσκονται ποια τα μέλη του συνεργείου μετά τον εγκλεισμό τους στο άσυλο).

Σκηνοθεσία: Τhe Vicious Brothers
Σενάριο: Τhe Vicious Brothers
Πρωταγωνιστούν: Sean Rogerson, Juan Riedinger και Ashleigh Gryzko
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 4/5


3 σχόλια:

  1. Το είδα τα ξημερώματα. Αρκετά καλό και άξιζε το κόπο, μιας και είμαστε στη αναμονή για το paranormal activity 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο με ξενέρωσε αυτή η αντιγραφή σκηνών ειδικά η σκηνή που βουτάει η τύπισσα τον τύπο στην μπανιέρα και μετά αυτός εξαφανίζεται είναι αντιγραφή από το Rec 2.Πάντως αξίζει να το δείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ καλο εργακι,ειχα πετυχει το τρεηλερ αλλα μου ειχε φανει μαπα και φοβομουν μηπως ειναι σαν το παρανορμαλ ακτιβιτι που ειχα βαρεθει την ζωη μου,και δεν θα το εβλεπα ποτε αν δεν το πετυχαινα εδω.
    ευτυχως η ταινια ειναι πολυ καλυτερη του τρεηλερ
    με κρατησε σε αγωνια για 1 μιση ωρα,
    συμβαινουν συνεχεια "περιστατικα" και απο ενα σημειο και μετα ξεφευγει απο την συνηθησμενη ιστορια φαντασματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...