Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Salem’s Lot

Συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρα του με σκοπό τη συγγραφή του καινούργιου του βιβλίου. Η γενέτειρα του είναι μία μικρή αμερικανική πόλη με το όνομα Salems Lot, στην οποία σύντομα θα στηθεί ένα σκηνικό τρόμου καθώς οι κάτοικοι της θα αρχίσουν να μεταμορφώνονται ο ένας μετά τον άλλο σε βαμπίρ.
Η συγκεκριμένη μίνι σειρά βασίζεται στο δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του Stephen King. Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από την ιστορία του Δράκουλα του Bram Stoker προσαρμοσμένου όμως στη σύγχρονη εποχή. Τη διαδικασία μεταφοράς του στη μικρή οθόνη ανέλαβε ο μεγάλος Tobe Hooper(The Texas Cainsaw Massacre). Το πάντρεμα μιας δημιουργίας του Stephen King με τη σκηνοθετική ματιά του Tobe Hooper δεν θα μπορούσε παρά να μας βγάλει ένα πραγματικό αριστούργημα. Η επιλογή της τοποθεσίας των γυρισμάτων, ο τρόπος κινηματογράφησης των πολύ δυνατών σκηνών, οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι όλα μαζί κρίκοι που ενωμένοι δημιουργούν μία εξαίσια δημιουργία ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σειρά ουσιαστικά αποτελεί ένα φόρο τιμής σε παλαιότερες δημιουργίες τρόμου όπως το Nosferatu(o αρχηγός των βαμπίρ είναι ίδιος με τη μορφή του ήρωα του έργου του Μurnau) και το Psycho(τα πλάνα του σπιτιού των Marsten θυμίζουν τα πλάνα του σπιτιού του Νοrman Bates). Το να σας τη συστήσω να τη δείτε δεν έχει νόημα καθώς αυτά που έχω ήδη αναφέρει είναι αρκετά για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας απλά να αναφέρω εγκυκλοπαιδικά ότι το 1987 υπήρξε ένα sequel με την ονομασία A Return To Salems Lot από το σκηνοθέτη Larry Cohen ενώ το 2004 υπήρξε και ένα remake της σειράς σε σκηνοθεσία Mikael Salomon και πρωταγωνιστή τον Robe Lowe.

Σκηνοθεσία: Tobe Hooper
Σενάριο: Stephen King, Paul Monash
Πρωταγωνιστούν: David Soul, James Mason και Bonnie Bedelia
Kυκλοφόρησε: 1979
Βαθμολογία: 5/5

2 σχόλια:

  1. Έπος πραγματικά. Του Larry Cohen όμως ήταν στη καλύτερη περίπτωση κάτω του μετρίου. Φαντάσου Φώτη απογοήτευση να σου λέει ο βιντεοκλαμπάς πως είναι το κανονικό (είχα δει λίγο το τέλος σε κανάλι και πήγα την επόμενη βιντεο κλαμπ) και να πέφτεις σε αυτό το αγγούρι! Η αφίσα πάντως θύμιζε το πρώτο με άνεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω δει κάτι μούφες έργα εξαιτίας κάποιων βιντεοκλαμπάδων :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...