Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Pulse(Kairo)

Νεαροί Ιάπωνες έρχονται σε επαφή με τις ψυχές ανθρώπων που έχουν αυτοκτονήσει.
Ουδέποτε υπήρξα οπαδός των ιαπωνικών ταινιών τρόμου. Τις θεωρώ πολύ πομπώδης και τους έχω προσδώσει το τίτλο των ¨κουλτουριάρικων¨ ταινιών τρόμου. Ωστόσο για να μην τα ισοπεδώνω όλα οι άνθρωποι ξέρουν να φτιάχνουν ατμόσφαιρα ενώ κάποιες σκηνές στα φίλμ τους είναι πολύ υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής(στο θέμα της φωτογραφίας τους βγάζω το καπέλο). Στην ταινία μας τώρα παρακολουθούμε το αγαπημένο θέμα των Ιάπωνων σκηνοθετών, φαντάσματα και αυτοκτονίες. Το φίλμ δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα καθώς αρκετές φορές έπιασα τον εαυτό μου να κοιτάζει βαριεστημένα την οθόνη της τηλεόρασης περιμένοντας την ώρα για να τελειώσει αυτό που παρακολουθούσα. Αιτία για αυτή μου την βαρεμάρα ήταν οι πολύ αργοί ρυθμοί στην εξέλιξη της υπόθεσης της εν λόγω ταινίας. Μάλλον τελικά ο γιαπωνέζικος κινηματογράφος μου πέφτει λίγο βαρύς. Ενημερωτικά να αναφέρω απλά κλείνοντας πως το εν λόγω φίλμ είχε όπως ήταν αναμενόμενο και το αντίστοιχο remake από την Αμερικανική αγορά το 2006 και τέλος ότι η καλύτερη ταινία τρόμου που βγήκε από την χώρα του σούσι είναι το Ringu(το The Ring δηλαδή) και ότι οι γιαπωνέζες γκόμενες είναι μέρος των φαντασιώσεων κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του(άσχετο αλλά ισχύει).

Σκηνοθεσία: Kiyoshi Kurosawa
Σενάριο: Kiyoshi Kurosawa
Πρωταγωνιστούν: Haruhiko Kato, Kumiko Aso και Koyuki
Κυκλοφόρησε:2001
Βαθμολογία: 2/5

6 σχόλια:

  1. Είσαι θηρίο αφού αντέχεις ιαπωνέζικο horror...Πραγματικά δεν έχω δει ποτέ κάτι ενδιαφέρον εκτός από το Ring. Άντε να βάλω το Wild Zero ή το Junk αλλά και πάλι ήταν πολύ κάπως.

    Όσο για τις Ιαπωνέζες γενικώς...όχι μόνο φαντασίωση έμμονη ιδέα. Η μαλακία είναι πως το ταξίδι στο Τοκυο στοιχιζει τα κέρατα του. Αν ηταν πιο τσιπικο...θα χα παει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι πως έχουν και φανατικό κοινό το οποίο μετά κάθεται με τις ώρες και συζητάει για τα βαθιά νοήματα της ταινίας και για την καταπληκτική μουσική και τη καταπληκτική φωτογραφία.Τι βαθιά νοήματα ρε παιδιά μας έχουν φλομώσει στις αυτοκτονίες.Ας αυτοκτονήσουν όλοι τους να τελειώνουμε.Πρέπει να ψυχοπλακώνουν και τον υπόλοιπο πλανήτη με τις εμμονές τους;Όσο για τις Ιαπωνεζούλες δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω γιατί φοβάμαι θα ξεφύγω και με βλέπω στο Eλ.Βενιζέλος να ψάχνω αεροπλάνο για Τόκυο.:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρκετα πειστικη ταινια..Απλως δεν ειναι τρομου(ναι δεν ειναι), ειναι περισσοτερο κοινωνικη/παραβολικη για την συγχρονη απομονωση των ανθρωπων πισω απο τα κομπιουτερ..
    Αν καποιος θελει να δει μια καθαρα τρομου ταινια, μαλλον θα απογοητευτει..Και μαλλον το ιδιο συνεβη και σε σενα.
    Κατα τα αλλα αρκετα ενδιαφερον ενγχειριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οντως μονο το ρινγκ αξιζε και αυτο μονο την εποχη που βγηκε γιατι ηταν κατι διαφορετικο,οσο για τις ασιατισες συμφωνω αλλα δεν πιστευω οτι χρειαζεται να πας μεχρι το τοκυο (εκτος αν θες γιαπωνεζα οπωσδηποτε) εχει και στην αθηνα αλλα το γκετο ειναι ζορικο και εχει και τα καλοκαιρια στις παραλιες που σου κανουν μασαζ,φυσικα οι περισσοτερες ειναι σαν τον yoda αλλα υπαρχουν και απο τις αλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιαπωνέζα ή τίποτα E.V...Έχουν τεράστια διαφορά...οι Ασιάτισες με τις Ασιάτισες. Άλλο τηγανομούρα Φιλιπινέζα, άλλο μπασκεμπολίστας Ταιλανδέζα άλλο Κινέζα Γιόντα και άλλη αίσθηση Γιαπωνέζα σε geisha house...Δαγκωτό! Ή Γιαπωνί ή τίποτα. Πάντως η πλάκα είναι πως υπήρξε αγγελία ντόπια και έλεγε για Γιαπωνέζα...Φυσικά η "γιαπωνέζα" ήταν από τη Σρι Λάνκα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορείς να κάνεις και κανά πέσιμο το καλοκαιράκι στα γκρουπάκια με Ιάπωνες τουρίστες που έρχονται.Σαν Μακεδονική φάλαγγα είναι οργανωμένοι.Δεν ξεστρατίζει καμία από το γκρούπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...