Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Midnight Movie



















Οι θεατές ενός κινηματογράφου μακελεύονται ο ένας μετά τον άλλον όταν ο serial killer της ταινίας που παρακολουθούν ζωντανεύει και στην πραγματικότητα.
Splatterιά απλά για να περάσει η ώρα θα χαρακτήριζα τη συγκεκριμένη δημιουργία. Στην αρχή του φίλμ παρακολουθούμε πως ο έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική πρωταγωνιστής και δημιουργός της ταινίας The Dark Beneath καταφέρνει με κάποιο "μαγικό" τρόπο  να μπεί μέσα στην ταινία του κατά τη διάρκεια της προβολής της. Αρκετά χρόνια μετά και κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας σε έναν κινηματογράφο ο serial killer επιστρέφει σκοτώνοντας τους θεατές της(άντε να κόψει εισιτήρια μετά) αφού το περιβάλλον της ταινίας με την πραγματικότητα βρίσκονται κατά ένα περίεργο τρόπο σε μία διαρκή επαφή για όσο διάστημα το φίλμ βρίσκεται σε αναπαραγωγή.
Στην ταινία θα δείτε κάνα δυο καλά ξεκοιλιάσματα, ενός λεπτού πλάνα που θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρεθήκατε ξαφνικά στο Hostel και κάνα δυο τρία καλά γκομενάκια που αρνούνται πεισματικά να μας δώσουν λίγη δόση γυμνού. Ο δολοφόνος είναι εντυπωσιακός οπτικά, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι σέρνει σε όλη τη ταινία το πόδι του(ειδικά στη σκηνή απ' όπου και η φωτογραφία παραπάνω, λόγω του ότι σέρνει το πόδι του σηκώνει τόση σκόνη από πίσω του που η φράση καταβρέξτε λίγο ρε παιδιά σου έρχεται αμέσως στα χείλη σου). Το όπλο που χρησιμοποιεί ο κουτσός serial killer είναι ένα τρυπάνι κάτι το οποίο δεν μου φάνηκε και ιδιαίτερα εύχρηστο ενώ τέλος το φινάλε αν και αφήνει υπονοούμενα για sequel, μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί(δεν τρέχει και τίποτα και να μην γίνει εδώ που τα λέμε).

Σκηνοθεσία: Jack Messitt
Σενάριο: Jack Messitt, Mark Garbett
Πρωταγωνιστούν: Rebekah Brandes, Daniel Bonjour και Greg Cirulnick
Κυκλοφόρησε: 2008
Βαθμολογία: 2/5

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...