Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Rec 3: Genesis




















O γάμος ενός ζευγαριού στην Ισπανία καταλήγει σε λουτρό αίματος μετά τη μεταμόρφωση των καλεσμένων σε πλάσματα που διψούν για αίμα.
Το Rec 3 διαφέρει με την υπόθεση των δύο προηγούμενων Rec καθώς αν και εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που λόγω ενός ιού(;) διψούν για αίμα, το σκηνικό της δράσης στη συγκεκριμένη ταινία μεταφέρεται σε ένα τόπο δεξιώσεων και όχι στην γνωστή μας από τα δύο πρώτα Rec πολυκατοικία. Στο συγκεκριμένο φίλμ τα πρώτα περίπου είκοσι λεπτά, όσο παρακολουθούμε δηλαδή τις σκηνές από το γάμο πριν την έξαρση του ιού, είναι γυρισμένα με handycam. Στη συνέχεια και ενώ οι ζωντανοί νεκροί πλημμυρίζουν την οθόνη μας, ο τρόπος κινηματογράφησης γυρνάει στον τρόπο κινηματογράφησης μίας κανονικής ταινίας.  Κύρια χαρακτηριστικά του φίλμ είναι φυσικά το πολύ αίμα, η παρουσίαση στο θεατή περισσότερων στοιχείων για το ποια είναι τα πραγματικά αίτια για ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα(στο συγκεκριμένο μέρος γίνεται πιο έντονα αντιληπτό η σύνδεση των γεγονότων με τη θρησκεία) και ο αγώνας για να βρεθούν πάλι μαζί το νιόπαντρο ζευγάρι μας. Εκτός από τις σκηνές κυνηγητού και σφαγών υπάρχουν μικρές τζούρες από κωμικά στοιχεία ενώ το φινάλε του φίλμ θα συγκινήσει ως ένα βαθμό το θεατή(εμένα πάντως με συγκίνησε). Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη παρουσία της πρωταγωνίστριας Leticia Dolera στο ρόλο της νύφης με το όνομα Clara, η οποία δίνει μία πραγματικά γαμάτη ερμηνεία ως την πιο die hard νύφη που έχουμε δει στις κινηματογραφικές μας οθόνες κρατώντας αντί για ανθοδέσμη, λόγω των συνθηκών φυσικά, ένα αλυσοπρίονο.
Για τη συγκεκριμένη ταινία θα συνιστούσα όποιον τη δει να ξεχάσει για λίγο ότι βλέπει τη συνέχεια των ταινιών Rec, νομίζω πως έτσι θα την απολαύσει καλύτερα ενώ συνίσταται θα έλεγα η θέαση της παρέα με το έτερον ήμισυ.

Σκηνοθεσία: Paco Plaza
Σενάριο: Paco Plaza, Luiso Berdejo
Πρωταγωνιστούν:  Leticia Dolera, Alex Monner και Diego Martin
Κυκλοφόρησε: 2012
Βαθμολογία: 3.5/5


4 σχόλια:

  1. πριν δω την ταινια το 3.5/5 μου φανηκε λιγο,
    τωρα που την ειδα συμφωνω απολυτως.
    μου αρεσε που ηταν διαφορετικη που δεν ακολουθησε την ιδια συνταγη με τις προηγουμενες,
    ειχε πολυ χιουμορ ωραια πλανα και σε αρκετες στιγμες μου θυμισε 80ς ταινιες,αλλα ηθελα λιγο περισσοτερο αιμα.
    δεν μπορω να πω οτι καταλαβα κατι παραπανω για τον ιο.
    τωρα που το σκεφτομαι η ιδεα μου φερνει λιγο στο demons.
    ηταν διασκεδαστικο αλλα κατωτερο του δευτερου μερους που ειναι και το αγαπημενο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 3.5 το έβαλα γιατί είναι μία καλή ταινία τρόμου αλλά δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο λόγος εκτός από εισπρακτικός να μπει στη σειρά ταινιών Rec.Για αυτό αναφέρω στο τέλος ότι καλύτερα όποιος τη δει να την αποσυνδέσει στο μυαλό του από τα υπόλοιπα Rec.Νομίζω πως τελικά σε μείον της βγαίνει αυτή η σύνδεση με τη σειρά παρά σε καλό αν και όλοι αρχικά θα πάνε να το δούν λόγω του brand name που κουβαλάει.

      Διαγραφή
  2. Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που πήρε τον τίτλο REC.Η ταινία δε βασίζεται καθόλου στην απεικόνιση σκηνών με τις κάμερες των πρωταγωνιστών.Επίσης πολύ κακή σκηνοθεσία,κατά τη γνώμη μου πάντα,όπως και το σενάριο δε με ενθουσίασε.Σε κάποια φάση δεν ήξερα αν βλέπω το Rec ή τη Lara Croft.Με λίγα λόγια ήταν απογοητευτική.Τζάμπα η αναμονή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως προανέφερα ο μόνος λόγος που απ 'ότι φαίνεται πήρε το τίτλο Rec ήταν ο εισπρακτικός καθώς όπως και να το κάνουμε το συγκεκριμένο όνομα αποτελεί κράχτη για κάποιον να πάει να τη δει.Τι να πω...υπομονή μέχρι το τέταρτο μέρος της σειράς όπου θα δούμε πάλι τη δημοσιογράφο από τα δύο πρώτα Rec.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...