Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Mimesis: Night Of The Living Dead

















Μία ομάδα ανθρώπων βρίσκεται παγιδευμένη σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που επικρατούσαν στην ταινία Night Of The Living Dead.
Mimesis από την ελληνική λέξη μίμηση. Night Of The Living Dead το πασίγνωστο έργο του George Romero του 1968. Πάνω σε αυτά τα δύο βασίζεται η δημιουργία του σκηνοθέτη Douglas Schulze(Dark Heaven). Στην ιδέα δηλαδή να μιμηθείς και να ζήσεις το σενάριο μίας πολύ γνωστής ταινίας τρόμου. Με αυτό το σκεπτικό κάποιοι ψυχάκηδες, φανς των ταινιών τρόμου μεταφέρουν το σενάριο της ταινίας Night Of The Living Dead στην πραγματική ζωή. Το σχέδιο είναι απλό. Παγιδεύουμε κάποια άτομα τα οποία θα αποτελέσουν τα θύματα της ιστορίας και η "ταινία" ξεκινάει. Οι συνθήκες είναι φτιαγμένες έτσι ώστε όλα να θυμίζουν την ταινία Night Of The Living Dead. 7 άτομα παγιδευμένα σε ένα αγροτόσπιτο. Αντικείμενα εποχής της δεκαετίας του εξήντα τριγύρω από τους πρωταγωνιστές - θύματα, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν επιλεγεί και μεταμφιεστεί από τους διώκτες τους ώστε να μοιάζουν στους πρωταγωνιστές της ταινίας του μάστορα George Romero(ειδικά η ξανθιά είναι ίδια με την πρωταγωνίστρια του φιλμ του 1968). Στην όλη φάση υπάρχουν φυσικά και ζόμπι ή μάλλον για την ακρίβεια οι ψυχάκηδες φανς ταινιών τρόμου που ανέφερα παραπάνω οι οποίοι επιτελούν το ρόλο του ζόμπι σκοτώνοντας τα επιλεγμένα θύματα τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως θα το έκανε και ένα ζόμπι(αρρώστια).
Από ευρηματικότητα το Mimesis: Night Of The Living Dead θα συμφωνήσετε δίνει ρέστα. Εκεί που μας τα χαλάει είναι στην εκτέλεση, καθώς αρκετές σκηνές δράσης είναι υποτονικές ενώ κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών είναι πραγματικά αγγούρια στις ερμηνείες τους. Στο φιλμ εμφανίζεται στην αρχή και κοντά στο φινάλε η παλιά καραβάνα του είδους Sid Haig(House Of The 1000 Corpses) ενώ το IMDb  μιλάει και για Mimesis 2 εμπνευσμένο από την ταινία Nosferatu(ενδιαφέρον).

Σκηνοθεσία: Douglas Schulze
Σενάριο: Douglas Schulze, Joshua Wagner
Πρωταγωνιστούν: Allen Maldonado, Sid Haig και Lauren Mae Shafer
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 3.5/5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...