Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Insidious: Chapter 2























Όλοι οι γνωστοί μας χαρακτήρες από το πρώτο μέρος επιστρέφουν για τη συνέχεια της ιστορίας...
To δεύτερο μέρος του πονήματος του James Wan ξεκινάει με ένα ταξίδι στο χρόνο. Συγκεκριμένα μεταφερόμαστε στα παιδικά χρόνια του Josh(Patrick Wilson) και στην εμπειρία που είχε κατά την επαφή του με τον κόσμο των πνευμάτων. Αυτή του την εμπειρία αν θυμάστε καλά την είχαμε πληροφορηθεί ήδη από το πρώτο μέρος της σειράς και στο Insidious: Chapter 2 ήρθε η ώρα να τη δούμε να εξελίσσεται και μπροστά στα μάτια μας. Εν συνεχεία μεταφερόμαστε στο φινάλε του πρώτου μέρους. Η Elise έχει πεθάνει και η οικογένεια Lambert προσπαθεί να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής. Το πνεύμα όμως της γριάς με τα μαύρα που είχαμε δει στο πρώτο μέρος, έχει στοιχειώσει τον Josh οπότε πάμε για άλλον ένα γύρο σύγκρουσης με τον κόσμο των πνευμάτων.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι ο James Wan βγάζει όλη τη μαεστρία του μπλέκοντας όμορφα το παρελθόν με το μέλλον, τον κόσμο των πνευμάτων με τον κόσμο των ζωντανών, σκηνές από το πρώτο μέρος με σκηνές του δεύτερου, όμως ταυτόχρονα κάνει και μερικές υπεραπλοικές(μερικές φορές αγγίζουν και τα όρια του γελοίου) σεναριακές εξελίξεις που για το επίπεδο της ταινίας αλλά και της ποιότητας του σκηνοθέτη λειτουργούν αρνητικά στο θεατή. Εκεί είναι που χωλαίνει το συγκεκριμένο φιλμ. Δεν καταφέρνει να κρατήσει σταθερό, καθ' όλη τη διάρκεια, το δυνατό τέμπο της ταινίας(κάτι το οποίο γινόταν στο πρώτο Insidious) φτάνοντας σε σημείο αυτοκαταστροφικών από πλευράς σκηνοθέτη σεναριακών επιλογών. Το Insidious: Chapter 2 δεν είναι κακό, συνεχίζει όμως την παράδοση που λέει ότι τα sequels είναι χειρότερα από τα πρωτότυπα φιλμ.

Σκηνοθεσία: James Wan
Σενάριο: Leigh WhannellJames Wan
Πρωταγωνιστούν: Patrick Wilson, Rose ByrneBarbara Hershey
Κυκλοφόρησε: 2013
Βαθμολογία: 3/5


3 σχόλια:

  1. συμφωνω σε ολα και θελω να προσθεσω 3 πραγματα που με ενοχλησαν.
    1) το ινσιντιους 2 το ειδα στο σινεμα και ηταν στιγμες που φανηκε φτηνο,μου κανε για straight to dvd απο θεμα παραγωγης,και δεν εννοω μονο το μεηκαπ που λεω πιο κατω,αλλα κατι σκηνες οπως η σκηνη που πεφτει ο πολυελαιος και νομιζεις οτι βλεπεις found footage,το πρωτο που ειχε μικροτερο μπατζετ δεν μου ειχε φανει ετσι, βεβαια το ειχα δει στην οθονη του υπολογιστη μου.
    2) αυτες οι ξαφνικες τρομαρες με το φαντασμα που πεταγεται ξαφνικα και φωναζει και τα βιολια βαρανε ειναι ενοχλητικες πλεον.
    3) λιγο πιο τρομαχτικο μεηκαπ ρε παιδια,κ οκ με τα φαντασματα αλλα τουλαχιστον στην σκηνη με τα σεντονια ηθελε κατι παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά στο 2 συμφωνώ απόλυτα.
      Η πιο γελοία σκηνή ήταν όταν ήταν κλειδωμένοι στο υπόγειο και λέει ο πιτσιρικάς μην φοβάσαι μαμά θα βρω εγώ τον μπαμπά και πέφτει κατευθείαν για ύπνο.Υπνωτικό είχε πάρει και κοιμήθηκε αμέσως;Χαχαχαχα,Εκεί είπα εντάξει τώρα ο Wan κωλοβαράει.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...